Be House

Designed for a client with a covetable art collection, this home sits on an urban site with spectacular views overlooking Port Phillip Bay. Sitting over two levels, typical planning is reversed with living and entertaining areas located on the upper floor with access to views and bedrooms below. A studio apartment over the garage at the bottom of the garden accommodates a young adult son when he’s home from working abroad. The central courtyard at the upper level permits outdoor entertainment with view to the sea and complete transparency of the upper level from the kitchen at the rear of the main building. Artwork and furniture compliment the architecture perfectly to create a contemporary and striking home.

Completed 2017

Photography: Peter Clarke
Photography: Caitlin Mills (image 03 & 12)
Styling: Swee Design

Be House | Description

Show Description

Designed for a client with a covetable art collection, this home sits on an urban site with spectacular views overlooking Port Phillip Bay. Sitting over two levels, typical planning is reversed with living and entertaining areas located on the upper floor with access to views and bedrooms below. A studio apartment over the garage at the bottom of the garden accommodates a young adult son when he’s home from working abroad. The central courtyard at the upper level permits outdoor entertainment with view to the sea and complete transparency of the upper level from the kitchen at the rear of the main building. Artwork and furniture compliment the architecture perfectly to create a contemporary and striking home.

Completed 2017

Photography: Peter Clarke
Photography: Caitlin Mills (image 03 & 12)
Styling: Swee Design