Solid House

Reclamation of ground level unused built space beneath an existing residence has converted this raised single level 1960s bunker into a stunning family home. Working within the original, we excavated to create a new living level, situating new bedrooms on the upper level. Black steel insertions pop out of existing structure to create a two storey entry void and bedroom pods for the children. Masterful reconfiguration of existing spaces pushes every square cm to work hard; with no corridors, the house is larger than it looks with powder room and private studies both upstairs and downstairs concealed behind paneling. A pool sits at eye level from the kitchen and is the tranquil outlook from the master bedroom.

Completed December 2018

Photographer Peter Clarke

Solid House | Description

Show Description

Reclamation of ground level unused built space beneath an existing residence has converted this raised single level 1960s bunker into a stunning family home. Working within the original, we excavated to create a new living level, situating new bedrooms on the upper level. Black steel insertions pop out of existing structure to create a two storey entry void and bedroom pods for the children. Masterful reconfiguration of existing spaces pushes every square cm to work hard; with no corridors, the house is larger than it looks with powder room and private studies both upstairs and downstairs concealed behind paneling. A pool sits at eye level from the kitchen and is the tranquil outlook from the master bedroom.

Completed December 2018

Photographer Peter Clarke